Info Umum

TM ONE LEAP Summit 2019

Baru baru ini, pada 5 November 2019 bertempat di KL Convention Centre thelah dianjurkan acara gilang gemilang yang merupakan suatu acara signature tahunan daripada TM ONE, TM ONE LEAP Summit 2019. Apa itu TM ONE? TM ONE merupakan salah satu cabang perniaagaan di bawah bumbung gergasi telekomunikasi di Malaysia, iaitu Telekom Malaysia. Sebut sahaja Telekom […]

My Review

Dah dapat ke belum set dekoder percuma MYTV?

Banyak pulak iklan tentang MYTV Broadcasting sekarang kan? Terus buatkan ummi teringat nak semak, ayah layak atau tak untuk dapatkan set dekoder percuma ni. Bukan apa, ada sesetengah penerima BSH dah terima set ni. Tapi menurut mak di kampung, tiada sebarang surat mahupun panggilan berkenaan penerimaan set MYTV ni. Hasil risikan (cecewaaaah), ummi buka laman […]

Resepi

Resepi Goreng Sotong Masak Ala Thai

Bahan: Sotong 3 ulas bawang kecik (ditumbuk) 2 ulas bawang putih (ditumbuk) 1 inci halia (ditumbuk) 2 biji cili merah (ditumbuk) 6 biji cili melaka (ditumbuk) 1 sudu kecik lada hitam (ditumbuk) 3 batang serai (ditumbuk) Sedikit jus limau Sedikit pati ayam knorr Garam & gula Sedikit santan Sebiji bawang besar (untuk hiasan) Daun bawang […]

Tips

Inilah 7 Tip Dan Petua Merawat Lenguh Kaki

Ramai orang pasti pernah rasa lenguh-lenguh di kaki. Biasanya lenguh kaki disebabkan terlalu banyak kerja, melakukan aktiviti tanpa henti, kurang tidur, kurang zat, terdapat darah tersumbat dan sebagainya. Yang paling popular sebab pusing 1 mall tanpa sedar, balik rumah nak tidur baru terasa lenguh-lenguh kaki sampai tak dapat tidur lena. Kan? hehe Selain itu, penyebab […]