Resepi

Telur Dadar Halia, Bukan Hanya Sedap Tapi Baik Untuk Penghidap Asma, Anak-anak Pun Suka!

Bagi penghidap asma, selain bergantung kepada ubat-ubatan seperti inhaler dan sebagainya, menjaga pemakanan adalah menjadi satu keutamaan. Ramai penghidap asma alah dengan bermacam jenis makanan tetapi tidak semua penghidap asma mengalami alahan yang sama. Ada yang alah kepada pengambil air sejuk dan ais tetapi ada juga yang langsung tidak boleh mengambil jenis buah-buahan sitrus seperti […]

Resepi

Cara Masak Pulut Yang Betul Agar Bila Makan Tidak Kena Angin Dalam Badan

Ramai yang mengatakan makan pulut boleh buat angin dalam badan yang menyebabkan kita lemah dan lemau. Tetapi kalau tahu cara masak yang betul, anda boleh makan pulut tanpa perlu bimbang kesan pada tubuh badan. Ok, sebenarnya makanan yang kita ambil perlulah bersederhana, setiap makanan ciptaan Allah membawa kebaikan kepada hamba-hambanya. Janganlah menyalahkan sesuatu masakan itu. […]

Petua Resepi

Rahsia Awet Muda Dengan Susu Kunyit Badam Madu

Wajah kemerah-merahan, tak payah bersolek pun dah cantik! Cemburu betul tengok wanita yang mempunyai kulit begini kan? Sebenarnya impian untuk menjadi ‘flawless’ boleh menjadi realiti kalau setiap wanita sanggup mengamalkan petua semula jadi ini. Jangan cakap leceh, nak cantik kena ada usaha berterusan okay? Seperti dikongsikan oleh Afieyza Aleeschaylee, susu kunyit badam madu boleh membantu […]

My Review

Pengalaman Saya Bersalin di Andorra Women & Children Hospital Seri Kembangan

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Alhamdulillah pengalaman kali ini adalah pengalaman betul betul sehingga bersalin dan kesinambungan daripada pengalaman masuk wad di Andorra yang pertama kali. Alhamdulillah atas segala nikmat dan kurniaNya. Saya telah selamat melahirkan khalifah anakanda yang ke-4 pada 05 Julai 2018. Moga tulisan ini sedikit sebanyak membantu sahabat untuk membuat persiapan dari […]

My Review

Kenangan Seharian Di masukkan ke Wad di Andorra Women & Children Hospital

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani. Alhamdulillah syukur, saya diberikan kesempatan merasai pengalaman ini, walaupun masih belum melahirkan bayi buat masa ini. Doakan yang terbaik untuk saya ya. 😊 Untuk makluman, saya dijadualkan untuk mendaftar pada 3 Julai 2018, pukul 8.00 pagi. Disebabkan masih tiada gesaan yang kuat, jadi waktu mendaftar itu, lewat […]